Omaa työtä etsimässä

”Deadlineen on tunti aikaa”, sanoo toimituspäällikkö.
”Onnistuu!” sanon minä.
Kiedon kameran hihnan tiukasti käteni ympärille ja juoksen samalla portaat alas jalkakäytävälle. Olen viisi minuuttia aiemmin lupautunut tekemään lyhyen jutun seuraavan päivän lehteen Herkkujen Suomi -tapahtumaa mainostavasta hevosvaljakosta, joka pyörii tällä hetkellä jossain päin Helsingin keskustaa. Juoksen intuitioni johdattamana rautatieasemalle ja kas, siinä ne ovat, juuri pysähtymässä liikennevaloihin. Mikä ilon ja onnen päivä! Saan otettua valokuvan ja jututettua tapahtuman järjestäjää. Juoksen takaisin toimitukseen, puran kuvat koneelle, raavin netistä kasaan taustamateriaalia viime vuoden tapahtumasta, kirjoitan jutun lievästi hyperventiloiden ja lähetän sen eteenpäin. Muutama minuutti jää vielä aikaa. Olo on kiireestä adrenaliininhuuruinen. Tuntuu hyvältä tietää, että olen hoitanut asian ja ratkaissut ongelman.

Tämä hyvin mieleen jäänyt hetki kesätoimittajan työpäivästäni useamman vuoden takaa tiivistää hyvin sen, millainen olen työntekijänä: haluan aina työnantajan parasta, uskallan heittäytyä, työskentelen tarvittaessa salamannopeasti ja tartun ripeästi toimeen tilanteiden muuttuessa äkillisesti.

Tällä hetkellä olen töissä Suomalaisen Työn Liitossa määräaikaisena verkkoviestinnän asiantuntijana somen ja netin syövereissä, joten työnhaku ei juuri nyt ole ajankohtaista.

Parhaimmillani olen työssä, joka liittyy sekä metsäalaan että markkinointiin ja viestintään. Metsäala on minulle hyvin tärkeä, mutta muut alat eivät toki ole pois suljettuja: pääasia on, että pääsen oppimaan viestinnästä ja mahdollisuuksien mukaan myös markkinoinnista kaiken, sillä tavoitteenani on vielä jonain päivänä kehittyä näiden alojen huippuasiantuntijaksi. Kaikkea tekemistäni leimaa vahva elämänmyönteisyys ja jatkuva halu kehittyä ja uudistua niin ihmisenä kuin työntekijänäkin.

Tähtäimessä unelmien työpaikka!

Maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon ja alan uusimpien uutisten seuraamisen ansiosta tiedän metsäalasta ja sen käänteistä paljon. Metsänhoito ja -uudistaminen, metsäpatologia, metsäoikeus ja taajamametsät ovat suurimpia mielenkiinnon kohteitani. Olen opiskellut sivuaineena myös johtamista. Varsinaisia metsäalan käytännön maastotöitä olen tehnyt kahden kesän ajan yliopistoni leivissä puustotietoja koealoilta mitaten ja latvuksia valokuvaten. Näistä töistä käteen jäi paljon muistoja kymmenistä erilaisista, upeista metsäkohteista ja sadoista hyttysenpuremista – opettivatpa nämä hommat myös yhteistyötä ainoan työkaverini kanssa, kartanlukutaitoa, tarkkuutta ja oman työn suunnittelua. Metsäala on kiinnostava monipuolisuutensa ja dynaamisuutensa vuoksi: metsiä hoitaessa ekologiset prosessit ja lainalaisuudet täytyy tietää ja asioita pitää pohtia monesta eri näkökulmasta hyvin pitkänäköisesti. Pulmien ratkaisemiseen tarvitaan toimivia käytännön ratkaisuja. Metsäala muuttuu koko ajan, ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, minkälaisia keksintöjä siellä saadaan aikaan. Uskon, että metsät tarjoavat ratkaisuja esimerkiksi moniin taloudellisiin ja lääketieteellisiin kysymyksiin ja ongelmiin, nyt ja tulevaisuudessa.

teknoraivauslaura

Metsäopintojen kenttäkurssilla vuonna 2009 harjoiteltiin metsänraivausta. Ilmeestä päätellen oli melko rankkaa puuhaa!

Kirjoittaminen on ehdottomasti minun juttuni: kirjoitan millaista tekstiä tahansa, kenelle tahansa. Toimittajan töiden ansiosta uutisten, reportaasien ja kolumnien ideoiminen ja kirjoittaminen sujuu näppärästi. Uutisten, artikkeleiden ja muun sisällön tuottaminen nettisivuille ja sosiaalisen median kanaviin on minulle myös hyvin mieluista ja tuttua puuhaa aiempien työtehtävieni kautta. Pidän valtavasti myös tiedotteiden kirjoittamisesta ja muiden tekemien tekstien editoinnista. Kielioppi ja oikeinkirjoitus on minulle elämäntapa. Olen hyvä eläytymään sekä työnantajan että tekstin vastaanottajan ajatusmaailmaan ja pohtimaan tekstejä molemmilta kannoilta, myös markkinointi- ja myyntimielessä. Hyppään vaivatta asiakkaiden saappaisiin ja mietin, mikä heitä kiinnostaa ja miten siitä kannattaa tietyille kohderyhmille kirjoittaa tai viestiä.

Viestinnästä olen kiinnostunut sen monimuotoisuuden takia: viestintäala on laaja ja alati muutoksessa muun muassa sosiaalisen median ja internetin vaikutuksen vuoksi. Aiemmassa työssäni viestintäassistenttina ja viestintä- ja markkinointiharjoittelijana olen muun muassa kirjoittanut tiedotteita, nettiuutisia ja sisältöartikkeleita, tuottanut ja editoinut tekstejä verkkoon ja henkilöstölehteen, laatinut sisältöä sosiaalisen median kanaviin (Twitter, Facebook ja Instagram) sekä suunnitellut ja toteuttanut tapahtumia. Vapaa-ajallani viipotan nykyisen taloyhtiöni asukastoimikunnassa tiedottajana, sihteerinä ja tapahtumien järjestäjänä. Markkinointia olen opiskellut itsenäisesti vajaan vuoden verran Johtamisen käsikirjojen avulla ja tutustunut viestintä- ja markkinointiharjoittelijan kesätyöni kautta markkinoinnin pohjattoman mielenkiintoisiin kiemuroihin muun muassa sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin saralla. Digimarkkinoinnista olenkin erittäin innoissani ja haluan ehdottomasti kehittää osaamistani tällä alueella!

funbox_fläsäri

Helsingin kaupunginmuseon #fläsäri-näyttelyn avajaisissa vieraat ja työntekijät pääsivät hassuttelemaan Funbox-valokuvauskopissa. Paras työpäivä ikinä!

Asiakaspalvelu on minulle ehdottomasti sydämen asia. Pidän asiakkaiden parissa työskentelemisestä yksinkertaisesti siitä syystä, että haluan auttaa. On mukavaa tuottaa hyvää mieltä ja onnistumisen iloa myös asiakkaalle ja pitää heidät tyytyväisinä – ilman asiakkaita kun ei ole yritystä. Aiemmissa työtehtävissäni myyjänä ja vapaaehtoistyössä asiakaspalvelijana olen oppinut kohtaamaan monenlaisia ihmisiä ja säilyttämään rauhallisuuteni ja sovittelevuuteni myös hankalissa tilanteissa. Hyvä asiakaspalvelu on mielestäni ystävällistä, joustavaa ja asiakkaan tarpeet huomioon ottavaa. Asiakaspalvelutehtävien lisäksi olen innoissani kaikenlaisesta suunnittelusta ja organisoinnista esimerkiksi tapahtumien järjestämisen yhteydessä. Olen saanut järjestää monenlaisia ja monenkokoisia juhlia ja tilaisuuksia sekä opiskeluaikana että työssäni viestintäassistenttina. Suunnittelen asioita aina mahdollisimman paljon etukäteen ja teen tehtävälistoja ja aikatauluja työn lisäksi myös vapaa-ajalla. ”Deadline on ystävä”, kuten eräs työkaverini sanoi ollessani ensimmäistä kertaa kesätoimittajana.

Kaiken lisäksi olen haka käyttämään tietokonetta ja erilaisia toimisto-ohjelmia. Internet ja sosiaalinen media on minulle jo kuin toinen koti kaikkien näiden yhteisten vuosien jälkeen, ja olen opetellut omatoimisesti hiukan HTML-koodausta ja hakukoneoptimointia. Valokuvaaminen ja kuvien muokkaus kuuluvat myös rakkaimpiin harrastuksiini ja esimerkiksi kaikki tämän sivuston kuvat ovat itse ottamiani. Kuvanäytteitä löydät myös täältä. Näiden edellä mainittujen työtehtävien lisäksi olen ehtinyt tekemään jos jonkinlaista työtä, opiskelijajärjestön nakkihommaa ja vapaaehtoistointa. Työurani aloitin jo 14-vuotiaana auttamalla sukulaistani talonmiehen töissä, ja lukioikäisenä olin useana kesänä kotikaupunkini kirkon oppaana. Tein välivuoteni aikana kaikenlaisia työkeikkoja aina joulukorttien lajittelusta tavaroiden hyllyttämiseen ja lakanoiden pesemiseen.

Mikäli haluat työhön osaavan ja mahtavan tyypin, ota yhteyttä! Viskaa sähköpostia osoitteeseen laura.kakkonen@gmail.com tai soita 050 366 5048.

Työnäytteitäni, some-päivityksiä, artikkeleita ja valokuvia, voit selailla työnäytteet-sivulla.

Lehtiin tekemieni juttujen näytteitä lähetän julkaisuoikeudellisista syistä vain erikseen pyydettäessä. Laita halutessasi viestiä osoitteeseen laura.kakkonen@gmail.com.

Soitellaan ja someillaan!

Mainokset