Miksi olen ykkönen?

Hei vaan, olen Laura, 30-vuotias viestivä metsänhoitaja-kirjoittaja-valokuvaaja-harrastajaleipuri Vantaalta.

Mikä minusta sitten tekee ykkösen eli toisin sanoen ihan parhaan tyypin? Perusluonteeltani olen hilpeä ja hyväntuulinen. Nauran paljon sekä hyville että huonoille jutuille ja ilahdun aidosti ihan pienistäkin arjen asioista. Yritän aina löytää elämästä hyviä ja hauskoja puolia. Pieni asiakaspalvelija minussa ei suostu tylyyn käytökseen, vaan olen aina kaikille ihmisille ystävällinen ja kohtelias. Minusta löytyy roppakaupalla positiivista asennetta! Heittäydyn helposti mukaan niin tyky-päivän yllätysohjelmaan kuin uusiin kreiseihin markkinointi-ideoihin tai viiden minuutin varoitusajalla tehtävään lehtijuttuun.

funbox3_2

Heittäytyminen on minulle luontaista: Helsingin kaupunginmuseon #fläsäri-näyttelyn avajaisissa oli Funbox-valokuvauskoppi, johon ihastuin ikihyviksi!

Työntekijänä olen ihan ässä: tykkään tehdä töitä ja yritän aina olla mahdollisimman oma-aloitteinen ja noheva. Sitoudun työnantajan tavoitteisiin ja teen aina parasta mahdollista jälkeä, oli kyse sitten esimerkiksi asiakaspalvelusta tai tekstin tuottamisesta. Osaan ajatella omilla aivoillani ja ohjata omaa työskentelyäni. Analysoin mielelläni toimintatapoja ja vaikkapa tapahtumien ja tilaisuuksien onnistumista. Itsenäisestä työskentelystä olen oppinut paljon puustomittauksia ja toimittajan töitä tehdessäni; toisaalta teen mielelläni töitä myös muiden kanssa ja autan työkavereita aina parhaani mukaan. Yksi ohjenuora tähän liittyen on jäänyt mieleeni: ”Ole sellainen henkilö, jolta voi aina kysyä apua.”

Pystyn joustamaan niin työtehtävien kuin työaikojenkin suhteen tarpeen mukaan. Pidän asioiden suunnittelusta ja järjestelystä: tehtävälistat, Excel-taulukot ja muistilaput kuuluvat jokaiseen päivääni niin työssä kuin kotonakin. En kuitenkaan säikähdä yllättäviä tilanteita ja muuttuneita aikatauluja, vaan reagoin ripeästi muutoksiin ja kehittelen uusia ratkaisuja pulmiin. Asioiden, ihmisten ja ilmiöiden tarkastelu monesta näkökulmasta ja luovien ratkaisujen keksiminen erilaisiin ongelmiin ovatkin lempipuuhaani – samasta syystä pidän niin paljon esimerkiksi metsänhoidosta ja viestinnästä.

Valitse Kakkonen

Tein itselleni Photoshopilla mainosjulisteen työnhakua varten vuonna 2014.

Nykyaikana sekä metsäala että viestintä ja markkinointi ovat alituisessa muutoksessa, eivätkä vanhat toimintatavat ja ajatukset enää päde. Aiempien työtehtävien ja omien elämänvaiheideni kautta olen oppinut kohtaamaan muutoksen hyvänä ja usein myös välttämättömänä asiana ja soveltamaan aiemmin oppimiani tietoja ja taitoja uudessa tilanteessa. Parhaiden toimintatapojen ja ideoiden etsiminen myös muiden kirjoittamista blogiteksteistä ja artikkeleista ja niiden soveltaminen käsillä oleviin pohdintoihin ja ongelmiin on minulle arkipäivää. Esimerkiksi työttömyysaika on henkilökohtaisesti ollut suuri muutos, joka on opettanut minulle uudistumisen taitoa, sitkeyttä, itseensä uskomista, halua kehittyä ja kykyä toimia rohkeasti mahdottomiltakin vaikuttavissa tilanteissa.

Kaikkea tekemistäni leimaa vahva elämänmyönteisyys. Työttömänä ollessani uskoin aina siihen, että loppujen lopuksi saan vielä hienon työpaikan – ja niin lopulta kävi. Nyt, uutta työpaikkaa jälleen etsiessäni, uskon mahdollisuuksiini entistä enemmän. Uskon myös moniin viisaisiin sanontoihin, kuten ”hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita” ja ”kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen”.

Tartu tilaisuuteen ja ota yhteyttä!

freedom_happiness

Kuva täältä.

Mainokset